Mandag, d. 14. marts, 2011 - 7 kommentarer

Anmeldelse: The Smashing Book 2

Atter en interessant bog er smutter en tur igennem fordøjelsessystemet – hjernen i det her tilfælde.

En bog, der dækker over en større række af forskellige emner som webdesign, grafisk design, wireframing, psykologi, e-handel, webudvikling og meget mere.

Træd indenfor og se, om du bør læse den! – Mon ikke?

Indholdsfortegnelse

 1. En bog, mange forfattere
 2. Bogen, The Smashing Book 2
 3. Køb og læs den!
 4. Afgiv en kommentar

1. En bog, mange forfattere

I de forrige anmeldelser her på bloggen har bøgerne været skrevet af blot 1 forfatter, hvorimod The Smashing Book 2 i stedet for strækker sig over en række interessante personligheder.

 1. Matt Ward, Twitter og Alexander Charchar, Twitter
 2. Francisco Inchauste, Twitter
 3. Mike Rundle, Twitter
 4. Janko Jovanovic, Twitter
 5. Christian Heilmann, Twitter
 6. Vivien Anayian
 7. Christoph Kolb
 8. Susan Weinschenk, Twitter
 9. Steven Bradley, Twitter
 10. Smashing Magazine Team, Twitter

Før bogen var jeg allerede bekendt med Matt, Alexander, Francisco og Janko. Alle 4 tilbyder høj kvalitet og spændende indhold. Bestem nogle personligheder, man bør følge, hvis man har interesse i webdesign og webudvikling.

2. Bogen, The Smashing Book 2

Bogen tager sig rigtig lækkert ud. Den virker solid allerede på afstand. Indvendig er den som udgangspunkt også en fryd at bladre igennem, selvom typografien godt kunne have tålt lidt mere omtanke. Siderne fremgår i blankt papir, hvilket kan være uheldigt i forhold til natlampen ;)

Ellers byder bogen på en række meget spændende emner, som dog kan være præsenteret lidt tunge i fordøjelighed (lix). Enkelte af kapitlerne kunne godt have tålt færre sider uden at kvaliteten og indholdet led skade. Specielt sammenlignet med bøgerne fra A Book Apart.

Samtidig strækker bogen sig over lidt for mange emner i min optik. Det kunne ligeså godt være 10 forskellige blogindlæg – blot mere fordybet end på Smashing Magazine. Det siger endda ikke så lidt, da deres blogindlæg allerede i dag er for lange.

Når det er sagt, så fungerer kapitlerne for sig virkelig godt, og mange af dem er faktisk super spændende. Nedenfor har jeg fremhævet de bedste – altså i min optik.

 1. The principles of great graphic design
 2. Visible vs. invisible design
 3. Designing mobile user experiences
 4. Sketching, Wireframing and prototyping
 5. Red flags (warning signs) in web development
 6. The future of web typography
 7. Applying game design principles to user experience design
 8. When they click: Psychology of web design and user behavior
 9. Design patterns in e-Commerce websites (study)

Som du kan se, så har størstedelen af bogen faktisk i den grad fanget min interesse. Eksempelvis har jeg selv behandlet emnet wireframing her på bloggen, hvor jeg synes kapitel 4 gør sig godt i forlængelse.

Når det så er sagt, så havde jeg nok hellere set flere mindre bøger i samme stil som A Book Apart.

3. Køb og læs den!

Egentlig fremstår jeg forholdsvis negativ omkring bogen, men kapitlerne hver for sig fungerer faktisk rigtig godt.

Specielt kapitel 5, om Red Flags i webudviklingen, ramte et ømt punkt. Kapitlet alene retfærdiggør et køb af bogen – helst nu og ikke i morgen!

Hvad med dig kære læser, har du læst bogen? Kunne du tænke dig at læse bogen? Eller foretrækker du slet ikke at læse? Uanset hvad, så er din kommentar meget velkommen.

Skriv en kommentar
 1. Lisa Ingemann - På Twitter

  Tak for din anmeldelse, Michael. Jeg glæder mig endnu mere til at komme i gang med den.

 2. Felix - På Twitter

  Hvorfor læse bøger? Jeg mener, har riigeligt med online materiale i min reader, når jeg skal læse, lære nyt eller bare lade mig inspirere.

  Skulle jeg læse en bog, skulle kvaliteten være ekstraordinær, og jeg ville kaste mig over den, kun fordi det er et offline medie, så jeg kan få lidt arbejdstid væk fra skærmen..

 3. Michael Østergaard - På Twitter

  Du kan rolig glæde dig Lisa. Heldigvis kan du plukke i kapitlerne, som du har løst, så du kan altid kaste dig over et enkelt kapitel, når tiden er til det.

  Desværre kan alt ikke læses online, Felix. Og det er heller ikke sin sag at læse 200+ sider på skærmen. Heldigvis kan mange bøger, dog ikke SM Book 2, anskaffes som eBook, og kan læses fra en eReader, iPad eller anden tablet.

  Men jeg mener absolut, at bøger er værd at fordybe sig i på specielle områder. Heldigvis er vi alle forskellige. Bogen her har i hvertfald givet mig meget ny viden, som jeg ikke har stødt på online.

 4. Felix - På Twitter

  Man kan sige, at efter din anmeldelse af bogen her, er det vist kun kapitel 5, der for alvor er rigtigt godt og gør en forskel – altså bogens eksistensberettigelse.
  Derfor er en søgning på netop dette emne en overskuelig opgave, hvis man vil klare det online.
  Alternativt er det en god måde at bruge din anmeldelse til at vide, at man kan nøjes med at låne sig frem til bogen og kun koncentrere sig om dette kapitel.