Anmeldelse: Design Professionalism af Andy Rutledge

Udgivet den 14/06 - 2011

Tro det eller lad være, men endnu en bog er placeret igennem systemet (min hjerne) – med stor fornøjelse.

Denne bog er om nogen værd at nævne, fordi den direkte er rettet mod os, designere, webdesignerne og vores profession.

Ja, klik endelig videre – bogen bør ikke overses – heller ikke af din chef eller dine øvrige kollegaer!

Indholdsfortegnelse

  1. Forfatteren, Andy Rutledge
  2. Bogen, Design Professionalismn
  3. Læs den!

1. Forfatteren, Andy Rutledge

Lad mig i første omgang introducere dig for forfatteren af bogen. En for undertegnet ikke helt ukendt personlighed, som jeg har fulgt i nogen tid på twitter. En personlighed der bestemt er kendt for sine udtalelser – hårde og provokerende – men oprigtige.

Andy Rutledge is a designer, writer, composer, husband, and father living near Dallas, Texas. He is co-owner and co-founder of the design studio Unit Interactive. Since 2004, Andy has been writing thought-provoking and often fiery articles about design culture, professionalism, and craft on his personal site, Design View.

2. Bogen, Design Professionalism

Flere gange kunne man godt blive lidt lang i betrækket af at læse bogen, fordi man fra tid til anden følte, at man slet ikke er så professionel, som man måske går og føler. Omvendt er det også et tegn på, at man som webdesigner har rigeligt at arbejde med. Rigeligt at blive bedre til – før man kan tillade sig at stemple sig selv som værende en professionel webdesigner.

Bogen er måske nok provokerende og skærer direkte ind til benet, men bogen er nødvendig for vores fag. Vores industri lider af alt for mange uprofessionelle (det gælder ligeså meget sælgerne som webdesignerne), der leverer dårlige løsninger og brokker sig over dårlige kunder. Det er på tide vi tager vores stolthed og fag tilbage. Og netop her er bogen stærk som en guide.

The designer’s guide to taking back your profession.

Bogen understøtter ikke blot alt det, som jeg selv altid har følt som værende vigtigt, men mere til. Eksempelvis kan man ikke gemme sig bag sin skærm, som en professionel designer. Det kræver direkte kontakt med kunderne og virksomhederne (ja, man bør faktisk kræve kontakten), så man derved bedre forstår dem og deres værdier. Hvis du blot ønsker at gemme dig og derved undgå alt kontakt med kunderne og mennesker i det hele taget, så er og bliver du aldrig en professionel designer (så er og forbliver du dekoratør).

Men men men, man bliver heller ikke en professionel designer ved at læse bogen. I sidste ende handle det hele om en selv og sine handlinger. I bund og grund handler det om at tage ansvar, at kræve ansvar.

Take responsibility for what affects and concerns you and take back your profession.

3. Læs den!

Ja ja, nu sidder du jo sikkert og tænker, at denne bog har ikke noget med dig at gøre. Men det har den, også selvom du ikke nødvendigvis er webdesigner. Uanset om du er sælger, webudvikler eller chef i webindustrien, så bør du give bogen en chance.

Hvorfor? Jo ser du, fordi du får en bedre forståelse for designerne og deres funktion. Det går måske op for dig, at de ikke blot har til opgave at dekorere (I know, det har du hørt før). Det går måske op for dig, at designere i stigende grad burde have mere kontakt med kunderne. Måske det går op for dig, at designerne burde være med til kundemøderne.

Læs den, fordi du måske vil opdage, at det er dit eget ansvar. Læs den, fordi du efterfølgende ved, hvor du skal sætte ind for dig selv og din fremtid.

This is not the profession we dreamed of. The sad fact is that the fault is our own and we alone can fix it, but fixing it requires that we have some clear idea of what we’re aiming for.

Læs Design Professionalism gratis eller køb den til din Kindle eller iPad og lær, hvor og hvad du skal sigte efter.

Hvad med dig kære læser, har du læst bogen? Har du læst bøger af lignende type, du kan anbefale? Måske du er fløjtende ligeglad med det hele? Måske du blot går op i din løn? Uanset hvad, så er din kommentar velkommen. Og dig til sidst, du burde læse bogen eller finde et andet job – du ødelægger vores fag.