Fuck, jeg har glemt mit kodeord

Udgivet den 13/09 - 2011

Utænkelig er situation næppe.

Slet ikke med et utal af steder (websites, hæveautomater og des lige), hvor man har et brugernavn og adgangskode (eller andet vigtigt) tilknyttet.

Man har en tendens til at bruge det samme kodeord om og om igen, men det er faktisk ikke alt for sikkert. Omvendt kan man jo heller ikke huske et hav af forskellige brugernavne og kodeord.

Og det hele hjælpes i øvrigt slet ikke godt på vej af websites, der i den grad insisterer på at gøre hele processen ekstra besværlig, fordi man bare selv ikke må bestemme.

Du ved, kodeordet skal indeholde store bogstaver, tal, specialtegn (eller modsat, må ikke indholde specialtegn). Fuck af, lad mig nu selv bestemme.

Heldigvis findes der nogle klygtige (og formodentlig og venlige) mennesker hos AgileBits, som har udviklet et genialt værktøj – hvis jeg selv skal sige det.

AgileBits har udviklet 1Password, som af navnet alene lyder uundværlig. Ja, navnet siger jo sådan set det hele. Du har et kodeord, som dermed giver dig adgang til alle dine øvrige brugernavne, koder, bankoplysninger og andet, der er svært at huske.

Når det er sagt, så har det visse ulemper. Man husker væsentlig dårligere, fordi man ikke tvinger sig selv til at huske diverse oplysninger. Skal man logge på en given service fra en anden maskine, så er det ikke sikkert, 1Password er ved hånden (kun hvis du eksempelvis har en iPhone eller Android-baseret smartphone ved hånden).

Ps: 1Password kan bruges sammen med Dropbox (som jeg vel næppe behøver at uddybe?).