Hårdkogt webdesign og webudvikling

Udgivet den 16/08 - 2011

For omkring et år siden skrev jeg et blogindlæg omkring html5 og css3, hvor jeg satte fokus på, om vi skulle i gang?

Allerede dengang blev jeg overbevist om, at vi ikke skulle holde os tilbage. I dag, over et år senere, er jeg mere end overbevist – specielt efter at have læst bøger som Hardboiled Web Design af Andy Clarke og Adaptive Web Design af Aaron Gustafson.

Hvorfor holde sig tilbage, når mulighederne er der? Vi har så mange gode værktøjer lige ved fingerspidserne, der kan sikre en bedre oplevelse for alle, men alligevel holder vi os tilbage, hvorfor? Er det kunderne eller vores egen uvidenhed om mulighederne. Måske det er noget helt tredje, fjerde eller femte?

Lad os nu i stedet for agere professionelt og sikre alle en god oplevelse i stedet for konstant at satse på laveste fællesnævner. Med muligheder som progressive enhancement, kan vi sikre alle en god oplevelse. Lad os belære, undervise og udvide vores kunders horisont, så de bedre kan forstå og se ideen i de nye muligheder. Muligheder der er til gavn for brugerne.

Progressive enhancement is an approach to web design that builds documents for the least capable devices first, then moves on to enhance those documents… to allow a richer experience for those users with modern graphical browser sofware.

Lad os ikke sidde fast i fortiden. Lad os i stedet for gribe chancen for at udføre noget ekstraordinært. Lad os droppe vores piveri omkring Internet Explorer. Vi er blevet klogere og vi har mange flere muligheder i dag. Lad os vælge en hårdkogt fremgangsmåde:

To strive for better, to never deviate from what you believe to be right, to seek to inspire and delight, and to avoid compromise – no matter what the obstacles or limitations – that’s alle possible. That’s happening right now. That’s being hardboiled.

Let’s do this

Vi kan opnå så meget mere, så smid fløjelshandskerne. Lad os i fællesskab, med vores skønne kunder, gøre internettet et federe og sjovere sted at færdes. Ja, kunderne er årsagen til, at jeg kan drikke min morgenkaffe. De er en del af ligningen, så lad os droppe klicherne og i stedet for opdrage dem, forklare dem, hvorfor en hårdkogt fremgangsmåde ikke alene gavner dem.

Lad os droppe tankegangen om et pixelperfekt webdesign i alle browserene på kryds af alle enheder (er du klar over, hvor mange der faktisk er? Nej, vel). Det handler om de besøgende og indholdet. En flot indpakning kan ikke redde dårligt indhold (content is king, it sure is).

Be hardboiled!