Hjemmebygget tv-bord

Udgivet den 17/03 - 2013

Og? Tænker du måske.

Ganske forståeligt.

Jeg har sat mig for at bygge mit helt eget tv-bord, da jeg ikke har haft held med at finde et tv-bord, der helt passer til mine behov. Finder jeg endelig et, så er det ofte for dyrt til en vaskeægte jyde som mig. Derfor tænkte jeg, at så bygger jeg skisme mit eget – eller det er i hvertfald tanken (planen).

Men hvad har det så med design (webdesign) at gøre. Som udgangspunkt ikke det store, men alligevel en del. Det har lært mig rigtig meget omkring alle de tanker, der ligger i at lave en god løsning. Der er ikke blot det aspekt, at tv-bordet skal se pænt ud, men det skal udfylde mine behov. Det pæne skal ikke komme i vejen for det funktionelle.

Jeg har tegnet, jeg har tænkt, jeg har tænkt noget mere – tegnet noget mere. Målt en masse. Bekymret mig om rigtig mange detaljer – så som at skjule alle skruerne, eller hvordan jeg skal placere min subwoofer (inde i selve tv-bordet), mit anlæg eller trække kablerne. Der er rigtig mange ting, der skal designes i sådan et tv-bord, så det er pænt, funktionelt og ikke mindst anvendeligt.

Det er sjovt :)

Derfor slog det mig forleden, at det faktisk har lært mig meget omkring design. Lige præcis det, at design er oplevelser - mere end en indpakning. Der er mange ting, der skal spille sammen for at det færdige resultat bliver mere end blot et flot møbel.

Kig engang blot på mange designer-møbler. De ofte mere end blot flotte – de er funktionelle (god sidekomfort). Nå ja, mange er blot flotte (ringe sidekomfort) – anyhow, det er en anden snak – som sådan.

Samtidig går jeg ud af de sædvanlige rammer som Photoshop, html, css eller pixels.

Det er sundt.

Kommentarer

 1. Helle

  Der er intet bedre, end at eksperimentere med sine evner uden for sine vante rammer – og se positive resultater :)

 2. Michael Østergaard

  Vi kunne ikke være mere enige – det er en sund øvelse :)

 3. Michael Kjeldsen

  Deler du så din proces med os andre? Det synes jeg ikke rigtig at jeg kan læse ud fra dit indlæg :)

  I forhold til det med, aldrig helt at kunne finde det, man har behov for, så står jeg netop i samme situation: Mit dejlige hjemmekontor skal laves om til at være kombineret kontor og gæsteværelse, hvilket var tæt på at koste mig mit fantastiske (store) skrivebord. Men nu er løsningen blevet, at bordet (på en eller anden måde) skal trylles om til noget, der kan foldes/pakkes/svinges væk når vi får gæster.

  Hvordan det i praksis kommer til at udrulles, må tiden vise, men nu har jeg i hvert fald allieret mig med en dygtig tømrer!

 4. Michael Østergaard

  Bare rolig, skal nok tilføje en opdatering med resultatet – måske et nyt blogindlæg.

  Kan i hvertfald roligt afsløre, at jeg slet ikke havde tænkt på det hele :)

 5. Christian Møller

  Nu må der da snart komme et billede af det bord der!

 6. Michael Østergaard

  Du har ret, og du prikker til min dårlige samvittighed ;)