Vær nysgerrig

Udgivet den 05/03 - 2013

Så meget som jeg gerne vil, at webdesignere lærer at kode, så så jeg også gerne, at webudviklere lærte lidt grundlæggende om design. #pft

Man snakker så ofte om, at webdesignerne gerne må have kendskab til eller kan kode html, css og endda javascript (endda en del af mange job-beskrivelser).

Langt hen ad vejen, ganske fair, hvis du spørger mig, men med det i baghovedet, burde det vel egentlig også gælde omvendt, nemlig, at frontenderne og webudviklerne, sågar programmøerne, lærte lidt grundlæggende omkring design?

Jeg tænker specielt nu, hvor vi bevæger os nærmere og nærmere en hverdag præget af fuldt fleksible websites, der i den grad kræver et større samarbejde webdesigner, frontender og udvikler imellem. Dagene med vandfaldsprocessen (Water fall process) er talte – og tak for det. Dagene med at designe pixelfaste compositioner i Photoshop er talte – igen, tak for det.

Dagene for et større samarbejde kommer nærmere og nærmere. Skal samarbejdet gå godt, så tror jeg et bedre kendskab til hinandens områder gør det hele meget nemmere.

Som webdesigner vil det være rart ikke at skulle pensle alt ud, men blot kunne videregive nogle retningslinjer, som webudviklerne kunne arbejde ud fra.

Man har vel lov at håbe (at have drømme)?