Lær at tilpasse dig ... eller ...

Udgivet den 09/03 - 2013

The war is over when we no longer have to give it a label like “responsive web design”. I see clear parallels between this and the uptake of CSS over tables for layout. We don’t need to say “Look, no tables!” anymore just like we won’t need to say “Look, it’s responsive!” in years to come.

The naysayers, the resistance are much like the ones who stuck with tables back then who feared change and disruption to their comfy workflow. The same applies today, either you do something and adapt or do nothing and pretend this isn’t happening.

Hørt!

Jeg husker det selv, jeg var nemlig en stor modstander af at gå væk fra tabellerne – det man kendte og var vant til.

Nogle gange ryster jeg på hovedet. Andre gange griner jeg lidt inden i mig selv. Det er som om, at vi ikke altid formår at lære af vores fortid. Omvendt er internettet stadigvæk relativt ungt, så logisk nok har vi ikke fundet et godt fodfæste endnu – om end, føler jeg personligt, at vi for første gang er på rette vej.

Men ligesom Jordan, så glæder jeg mig egenltig også bare til, at vi kan kalde det webdesign. Jeg bryder mig ikke særlig meget om buzzwords – eller når ord misbruges og misforståes. Det oplever jeg/vi jo egentlig også med responsive webdesign. I en pressemeddelse fra XL Byg, der netop har lanceret et nyt og fleksibelt website, kaldte man responsive webdesign for en ny teknologi. Come again? Et website (html uden css) er fleksibelt og har altid været det.

This is something I’ve been repeating again and again: we’re the ones who imposed the fixed-width constraint onto the medium. If we had listened to John Allsopp and embraced the web for the inherently fluid medium it is, we wouldn’t be having such a hard time getting our heads around responsive design.

Når det er sagt, så glæder det mig, at XL Byg tør gå i den retning – stor klapsalve :)