Stop rutinen, det er tid til en genopfriskning

Udgivet den 03/06 - 2012

Uanset erfaring som webdesigner, så kommer man nemt til at tage tingene på rutinen eller på gefühl. Som erfaren designer, så tager man mange af valgene ubevidst, mens man som uerfaren har en mere subjectiv tilgang (sit ego, om man vil).

Det er altid sundt som webdesigner at søge ny viden, men nogle gange bør man faktisk kigge bagud og genopfriske nogle af de mest basale ting – indenfor design. Nogle bøger tåler mange gennemlæsninger igennem hele sin karriere – om så blot for en genopfriskning.

Genopfriskningen kan eksempelvis bestå i typografi eller gestalt-lovende. Mange af de grundlæggende faktorer i design er sunde at have på rygraden, fordi design (langt hen ad vejen) ikke er et spørgsmål trends, look-and-feel samt øvrige buzzwords.

By establishing a website’s aesthetic and creating a meaningful visual language, a design is no longer just a random collection of pretty gradients that have been plucked out of thin air. There can be a logic behind the design decisions we make

Design er en lang process af research og rigtig mange valg, der alle sammen har til formål at hjælpe de mennsker, der skal benytte løsningen. Som jeg tidligere har nævnt, så handler design, helt essentielt, om mennesker (målgruppen, ikke en selv).

Design (webdesign) er en evig process. Grundprincipperne forbliver – langt hen ad vejen – måske de samme, men mennesket står aldrig stille. End ikke med adskillige tusinde år bag os, forstår vi alt om os selv.

Kort sagt, forbliv nysgerrig :)

Jeg anbefaler at genlæse…

Fordelene ved ovenstående bøger er, at de alle sammen er nemme og hurtige at læse, men uden at gå på kompromis med kvaliteten. Samtidig er det meget rart, når man i forvejen har en travl hverdag. Læs dem eksempelvis i toget eller flyet på vej hjem til kæresten, konen/manden eller måske elskeren ;)

Ps: Hvis ikke du er den store fan af bøger, så kan du også vælge at se præsentationen – The Shape of Design – af Frank Chimero. Han er om nogen en af de bedste og mest interessante foredragsholdere af nyere tid (hvis du spørger mig).

Se flere præsentationer relateret til webdesign og webudvikling (og et enkelt videoklip med Megan Fox, uhlalah….), hvis du virkelig afskyr bøger (burde du ikke, specielt som webdesigner).